Satsa på en loftsäng i barnrummet

När man ska inreda ett barnrum gäller det att tänka praktiskt och smart. Här behöver det inte vara perfekt – snarare ska det vara funktionellt. Det betyder att det ska finnas så mycket golvyta som möjligt där spring och bus kan ske relativt obehindrat.

51-4-barnmöble-inredningEtt sätt att tänka då du ska möblera i ditt barns rum om du vill spara mycket golvyta är att köpa en loftsäng. På det sättet kan du använda ytan under bädden till att till exempel ställa in skrivbord eller göra en mysig läshörna. Låt fantasin flöda! Dessutom tycker förmodligen de flesta barn om att få klättra upp till sängen. Det kan bli en plats för många äventyr i fantasins värld. Klicka på länken för att läsa mer om loftsängar för barn om du tycker att det låter som en smart idé.

Barnens plats

Något som är viktigt att tänka på då du ska inreda ditt barns rum är att det här ska bli en plats där barnet verkligen trivs. Därför är det bra om han eller hon får vara med i processen till viss del. Till exempel för att välja ett tema. Du som vuxen kan ju ta fram ett antal alternativ först som barnet får välja från.

När det är dags att se vilka möbler som skulle kunna passa kan du ge dig ut på nätet. Hos Barnmobler.se kan du hitta mängder med olika barnmöbler inom flera kategorier. Det finns allt från garderober till sängar, bokhyllor, bord, stolar och mycket mer som du kan tänkas behöva. Sedan är givetvis rummets storlek också avgörande.

Vill du få fler tips och idéer kan du söka på nätet. Här kan ni hitta mer inredningsinspiration från Expressen med olika teman som kan vara roliga att försöka följa till viss del. Ett förslag om du vill få unika möbler är att du handlar begagnade sådana som du sedan gör om på egen hand. Lite ny färg brukar göra susen!