Ett något annorlunda julbord

Att gå på julbord med jobbet är något som de flesta inte vill gå miste om fӧr allt i vӓrlden. Det hör bara till, och när man vänder blad i almanackan och inser att det redan är december så börjar många längta direkt. Ett stort antal arbetsplatser har insett att julbord är ett utmärkt sätt att binda folk samman. När arbetskamrater äter och skrattar tillsammans så blir också vardagen på kontoret så mycket bättre.

Nu för tiden så har många börjat ändra på sina vanor när det kommer till högtider och mat. Det är fortfarande vissa rätter som inte får saknas, men man har börjat lägga till lite nya vanor. En anledning är naturligtvis att allt fler har allergier och intolerans mot vissa ämnen som traditionell julmat innehåller. Men istället för att helt och hållet utesluta dessa har man istället gett dem en ny vridning. Sedan är det helt naturligt att mat och tradition utvecklas, det är ju på detta sättet som många fantastiska maträtter har fötts.

Ju fler desto bättre

Ett glatt gӓng som kommer samman för att fira jul är en härlig syn. Att gå ut på julbord med jobbet är kul, det är som en försmak av firandet i slutet av månaden. Det finns flera trevliga ställen att välja mellan, alla med sina egna specialiteter. Ta med kompisarna och ät julbord på Mister French i Stockholm, de har god mat och en härlig atmosfär. Här finns det något för alla smaker och personlig

heter. Eftersom det handlar om en riktigt blandad grupp så passar detta bra.

Alla har sina egna favoriter bland julmaten, och just den måste man bara ha med. Andra älskar visa rätter men kan inte äta dem på grund av hälsoproblem. Detta är anledningen till varför fler och fler restauranger inkluderar laktosfria eller glutenfria varianter på sitt julbord, för att bara nämna ett par av de vanligaste. Med lite fantasi och finess blir det lika gott, om inte godare, än det man är van vid. Eftersom många restauranger nu också satsar på ekologiska råvaror och lokala produkter så blir kvaliteten och smaken så mycket bättre. Samtidigt som både miljö och person mår bättre naturligtvis. Denna trend bara sprider sig, vilket många tagit fasta på och resultatet är fantastiska gourmet rätter.

Mys i mörka december

Att tända ljus och äta något gott hör till när det är mörkt och ruggigt ute. Julbord med jobbet är ett av de bästa sätten att få tiden att gå fram till jul. I Gamla stan ligger restaurang Mister French, se deras meny här. De trånga gränderna och ålderstigna husen ger en alldeles speciell stämning till restaurangerna i området. Man kan nästan höra tassandet av tomtar som i flera generationer besökt denna plats.

God mat och dryck, tillsammans med trevligt umgänge, muntrar upp och gör den mörka tiden lättare att handskas med. Samtidigt försöker folk vara försiktiga med vad de äter, trenden är att tänka efter före. Läs Dagens Nyheters artikel om ökad efterfrågan av ekologisk mat. Även på julbordet kan man välja de nyttiga alternativen, en bra kock kan skapa underverk utan för mycket fett eller socker. Detta är speciellt viktigt för de som går på flera julbord under dessa veckor.

Julbord med jobbet är något som många ser fram emot långt innan första advent. Man skaffar nya kläder och ser till att ha en barnvakt till hands. Det här är vuxen juletid, ett tillfälle att ha det kul med sina arbetskamrater och riktigt festa. Vare sig man väljer helt traditionell julmat eller går in för lite modernare varianter och vridningar så kommer man att njuta av all den goda maten och drycken.