Så får du snygga ögonbryn

Ansiktet är mycket viktigt, det är det första andra lägger märke till och något som man ofta lägger ner lite extra möda på. Snygga, vita tänder, lagom mycket med smink för tillfället, örhängen och en trevlig frisyr. Snygga ögonbryn är sedan som kronan på verket.

70-5-snygga-ogonbrynDet spelar ingen roll hur vackra ögon man har eller om ansiktet är väl format- ögonbrynen kan ta bort hela effekten av en bra make-up och förta effekten av alla ens ansträngningar. Detta är en del av ansiktet som man bör ta på allvar. Men om man gör det ordentligt från början så kan det hålla länge.

Hur man behandlar ögonbrynen

Det allra lättaste är att gå till en salong och låta dem ta hand om alltihop. De vet hur man gör, har rätt verktyg och är snabba. En del kan man göra själv hemma, men för riktigt snygga, jämna ögonbryn kan det vara bäst att vända sig till proffsen. För om man gör ett misstag så kan det ta ett tag innan de växer ut igen. Det är klart att lite smink kan täcka över det mesta, men det är bättre att inte ta en risk. Alla behandlingar finns på Odenplansskonhetscenter.se för den som är nyfiken på att veta mer. Bland annat kan man vara säker på att både höger och vänster ögonbryn blir lika, att det blir en balans i ansiktet. Bågarnas höjdpunkt bör vara på ett speciellt ställe, och det kan  handla om ett par millimeters skillnad för att det ska bli snyggt.

Dagens behandlingar av ögonbryn inkluderar inte bara olika sorters sätt att plocka dem, både traditionella och mer utländska. Idag kan man även få permanent snygga ögonbryn med vissa former av tatuering. Dels finns det den vanliga formen, men nu kan man också få det gjort i 3D. Dessa behandlingar ser mycket naturliga ut och håller naturligtvis länge, ofta i ett par år. Eftersom det läggs bedövning så gör inte behandlingarna ont, utan det är något som kan passa de flesta. Bor du i Stockholm kan du få ögonbrynen putsade på Upplandsgatan 71 och känna dig fräschare än någonsin.

Vilken färg är bäst?

Alla har sin egen naturliga färgpalett på både hud och hår. Men det är roligt att ändra om lite då och då, kanske färga håret i samband med en ny frisyr, eller gå och få kroppen sprejad med brun utan sol. Allt detta påverkar naturligtvis helhetsintrycket, och då kan det vara viktigt att komma ihåg ögonbrynen. Många väljer en liknande färg på hår och ögonbryn, för det är ju ofta den kombinationen som är mest märkbar. I alla fall om man byter hårfärg dramatiskt, det kan ju bli som en helt ny person då.

Men för det mesta är det helt enkelt så att man väljer en färg på sina ögonbryn som man trivs med och som passar till ens ansikte. När ögonbrynen är snyggt gjorda, vare sig man tatuerar eller ordnar till dem på annat sätt, så ramar de in och lyfter hela uttrycket. Expressen skriver i denna artikel om hur du får snygga ögonbryn. Det är vanligt att göra sig lite extra besvär inför festsäsongen, som runt jul och nyår, eller badsäsongen.

Men de allra flesta ser till att ha väl putsade ögonbryn hela året om. Det ger en känsla av trygghet och självförtroende när man vet att allt står väl till i ansiktet. När sminket kommer på så förstärker det ögonbrynen, och man kan få dem att stå ut ännu mer. Men även utan smink, eller med bara väldigt lite, så kan ögonbrynen göra stor skillnad.

Vakna med sminket på

En del har beskrivit den känsla av skönhet man får när ögonbrynen är färgade och fixade som att vakna upp med smink. Med andra ord så är personen redan klar att möta dagen, och känner sig snygg. Många gånger kan färgandet av ögonbrynen vara det stora genombrottet, det som märks mycket. För de blir fylligare och mer markerade när färgen är rätt, och sedan brukar det räcka med att man justerar lite med en penna för att få dem helt perfekta.

En bra ögonbrynspenna är något annat som kan göra underverk. Alla har sina egna ansiktsformer och förutsättningar, och det är alltid bra att anpassa ögonbrynen till detta. Det finns brynkartor där man kan se vilken form som är bäst för en själv. Vanligtvis så går man efter tre-punkts-regeln som är en fingervisning om var brynen ska börja och sluta, samt var den högsta punkten bör befinna sig. Men om man inte tatuerar den rätta linjen utan väljer att hålla sig till sina egna bryn så brukar det ofta vara vissa delar av dem som kan behöva lite hjälp. Detta kan dock lätt åtgärdas med en penna, så att ögonbrynen blir fylliga och snygga. Den lilla extra tid det tar att göra allt detta belönas med ett vackert ansikte som är redo att möta världen.