Bättre lön ger större flexibilitet för socionomer inom bemanning

4-6-1-socionom-battre-lon-konsult-bemanningsforetag

Att jobba som socionom kan vara givande, men ibland också ganska jobbigt. Du kommer i kontakt med många människor i svåra situationer, men du har också ofta möjlighet att hjälpa dem. De flesta anser i alla fall att det är viktigt med tillräcklig kompensation för det arbete de utför. Något som reflekterar hur viktigt rollen som socionom egentligen är.

Samtidigt så har många behov av tillräckligt med pengar. Man vill investera, köpa snygga kläder och kunna resa bort ett par veckor varje vinter. För att kunna klara av allt detta, förutom studielån och lägenhetslån, så gäller det att se närmare på din budget. Det kan vara bäst att ta ett jobb som konsulent, via ett bemanningsföretag, och därmed kunna lägga undan lite mer varje månad.

Tjäna pengar som socionom

Det borde vara ett sammanhang mellan utbildning och löneklasser, och vanligtvis så fungerar det någorlunda bra. Men när du har chansen att tjäna lite mer, så kan det vara lockande. Det är dock inte alla som bara ser på pengarna, hur anställningen är utformad kan också ha ett inflytande på vad man väljer att göra. Medkomp är ett företag som alltid tar hand om sina medarbetare.

Dessa bemanningsföretag fungerar som en arbetsgivare. De har plikter och ger olika förmåner till de som jobbar genom dem. För en lång rad socionomer har livet förändrats radikalt när de börjat jobba med ett bemanningsföretag, till det bättre. ”vad tjänar en socionomkonsult” är ofta den första frågan som potentiella medarbetare ställer. Detta visar att lönen är en av grundanledningarna till att satsa på bemanning istället för vanlig anställning.

Ta steget över till bemanning

Det är inte bara arbetslösa socionomer som flyttar över till bemanningsföretagen. Ett antal bra socionomer har fiskats upp från olika jobb och sedan valt att sluta där för att jobba som konsult. Helsingborgs Dagblad skriver här om att bemanningsföretag lockar många socionomer att arbeta för dem. Helt klart så måste det vara ett noga övervägt val, där du balanserar alla för- och nackdelar. Men det är värt att ta en närmare titt på det, speciellt eftersom så många trivs med sin nya situation.

Lönen kan öka med flera tusenlappar, en klar fördel för många. Men sedan så finns det ibland möjligheter till vidareutbildning och handledning. Det kan vara ett fantastiskt tillfälle som resulterar i riktigt bra arbetsförhållanden och en möjlighet att göra karriär på ett intressant jobb. Socionomkonsulter är idag norm inom branschen och om detta kan du höra mer i detta inslag från Sveriges Radio.

4-6-2-socionom-givande-arbete-viktig-roll-i-samhallet

Fördelar med att jobba inom bemanning

Lönen är en stor del av vad som lockar socionomer att jobba som konsulter. Det handlar ibland om ganska stora skillnader som kan vara precis vad familjens ekonomi har behov av. Men möjligheten att vara flexibel kan också vara intressant. Istället för att jobba på samma ställe, med liknande situationer och problemställningar så är det möjligt att pröva på lite olika poster.

Som konsult har du större flexibilitet och kan styra dina arbetstider något mer. Kanske inte just under de projekt som du har anställning men där emellan är det lätt att ta en paus och göra något annat. Efter ett tag kanske du har sett mer av vad yrket innebär och är redo för vidareutbildning. Eller så har du hittat ditt område, din nisch som du vill fortsätta att utveckla. Då kan det vara lättare att antingen gå tillbaka till fast anställning eller kanske bara ta uppdrag som involverar en viss sorts uppgifter.

Att jobba som socionom

Det finns mycket att göra för en socionom och det är ett viktigt arbete. Många personer i samhället har behov av hjälp, och någon som kan tyda alla lagar för dem. Du bör ha en förmåga att lyssna på folk och gärna kunna läsa mellan raderna vad de inte alltid uttrycker med ord. Hela personens livssituation måste analyseras för att du ska kunna föreslå den allra bästa hjälpen.

En del socionomer jobbar med gamla medan andra helst tar sig an yngre eller barn. Flyktingströmmen och invandringen har skapat speciella situationer som kräver en god insikt i flera olika faktorer. Men en socionom kan också vara aktiv inom förebyggande arbete, som att hjälpa unga föräldrar eller informera i skolorna om droger.

Bra betalt som socionom

En god lön kan vara en uppmuntran för vem som helst att gå till jobbet varje morgon. Ibland kan det vara tungt att se den mörka sidan av samhället, även om inte alla problem är så svåra. Även om jobbet är givande så behöver alla kompenseras för det de gör. Som konsult genom ett bemanningsföretag kan du tjäna bra. Att vara fast anställd har sina fördelar, men allt fler anser att dessa uppvägs av att få mer i plånboken.

Det finns ganska gott om jobb som socionom för tillfället, och därför är det lättare att välja precis vad du vill göra. Många statliga organ hyr in konsulter, för de vill inte vara utan personal. Eller kan egentligen inte vara utan, för det handlar om viktiga ställningar. Ibland är det bara fråga om tillfälliga uppdrag, när arbetsbördan är extra stor. Andra gånger så kan det leda till längre gig, om detta är vad du vill ha.

Flexibilitet att själv styra sina arbetstider är viktigt för många. Du kan jobba mer när barnen är i skolan, eller kanske pröva på jobb på en annan ort. Jobbet som socionom är viktigt och tillfredsställande i sig självt, men med goda arbetsförhållanden så blir det ännu bättre.