Hitta glädje i livet – låt dig inspireras av Sveriges främsta inspiratörer 

58-6-1-motivation-inspiration-uppmuntran-gladje-i-livet

Vem vill inte vara glad? Alla önskar sig ett tillfredsställande liv med mycket skratt och glädje. Men de flesta vet att vardagen inte alltid uppfyller förväntningarna. Då kan det vara dags att gå på en inspirationsdag och lyssna till föreläsningar av folk som verkligen vet vad de pratar om.

Det finns flera bra talare har en djup mening i vad de säger. Som kan inspirera och motivera dig till att nå din fulla potential. Att se närmare på ditt liv och din inställning. De hjälper dig att finna fram till vem du är och vad du vill, och att ha styrkan att justera det som inte är helt på topp. Allt detta och mer därtill kan du uppleva på inspirationsdagarna.

Boka in hela gänget

Många arbetsplatser skickar sina anställda på dessa dagar. De vet hur viktigt det är att få lite inspiration, och det här är fullpackat med motivation och skämt som driver hem poängen. Men om inte arbetsgivaren bokar in er så kan det vara läge att trumma ihop hela gänget. Precis alla har behov av inspiration, du behöver inte vara olycklig för att vilja ändra din situation eller inställning. Ni kan gå 25 betala för 20 på Inspirationsdagen i Stockholm den 2 juni.

När du går med andra så kan det också ge upphov till diskussioner i flera veckor efteråt. En uppföljare av de härliga föreläsningarna. Alla hör olika saker, och det kan vara ganska upplysande att prata om det tillsammans. Inspiration borde vara en del av vardagen, något som alla tar del av med jämna mellanrum. Minst en gång om året bör du i alla fall gå på en inspirationsdag, och låta dig uppmuntras av dessa proffsiga talare. Klas Hallberg föreläser under Inspirationsdagen och mer info om honom finns här.

Ett nytt yrke-  inspiratör

För bara några år sedan så pratades det inte så mycket om inspiration. Ännu längre tillbaka så var det mer fråga om att bita ihop tänderna och plöja på. Men man har nu insett att detta kanske fungerar till en viss gräns, men är inte tillräckligt för den som vill ha ut det mesta ur livet. Både arbetsgivare och personalen tjänar på att bli inspirerade. Det är ju inte fråga om att du låter känslorna ta överhanden.

Istället så är det fråga om att ändra din inställning till olika saker här i livet. Att våga ta tag i dina tankar och handlingar. Ibland kan du få till en riktigt stor förändring på din arbetsplats eller i privatlivet bara genom att ändra inställning. Det är därför uppenbart att yrket inspiratör har sin plats i samhället, och att det är något att satsa på. klashallberg.se har ett tips på en mycket spännande talare på Inspirationsdagen.

58-6-2-inspiration-gladje-motivation

Leva livet fullt ut

Inspiration och motivation kan behövas inom olika områden här i livet. Det är inte bara arbetssituationen som bör analyseras utan allt annat du gör också. Många har hamnat i ett och samma hjulspår och fortsätter framåt utan att tänka efter så mycket. Du kanske inte mår dåligt eller är olycklig, och därför så tänker du inte så mycket närmare efter. Men alla mår bra av att lära känna sig själva och hitta saker som ger motivation. Att leva livet fullt ut varje dag, och göra saker du trivs med. Inspiration är en glädje oavsett vilket ämne det gäller. Läs mer om detta i den här artikeln från Kristianstadsbladet.

Det handlar alltså inte alltid om att reparera något som inte fungerar. Även detta kan vara en del av det hela, allt beror ju på vilken utgångspunkt du har. Men inspirationsdagar går ännu lite mer ner på djupet. De kan vara ett sätt för dig att må ännu bättre, att uppfylla ännu fler av dina önskningar. Och att leva ännu mer enligt din potential. Du har ofta mycket mer att ge än du tror och detta kan en bra inspiratör hjälpa dig att lyfta fram.

Glädje varje dag

Livet är till för att levas, och att du har rätt att vara lycklig. Du måste inte nöja dig med vad du har. Det är inte fråga om att acceptera att ingenting kan förändras utan har mer att göra med att hitta vägar till att vara lycklig. Vissa saker är fasta och du kan inte göra någonting åt dem. Men mycket annat beror på dig. På din inställning och hur du handlar. Lär dig tycka om dig själv och satsa lite mer på ditt eget liv. Då brukar faktiskt det mesta falla på plats.

Många blir tillsagda att de inte är världens centrum. Detta är bara ett uttryck som ska få dig att hålla dig på din plats och inte tro att du är något. Men på inspirationsdagarna så får du lära dig att du faktiskt är något alldeles speciellt. Inte så att du kan klampa på utan respekt för andra. Men du har rätt att må bra, att vara lycklig och leva ditt liv fullt ut.

58-6-3-inspiration-motivation

Hur du blir lycklig

Samtidigt så behöver du de rätta verktygen för att kunna åstadkomma detta. En bra inspiratör visar dig vägen, men låter dig sedan själv vandra framåt. Det kan vara övningar som får dig att byta ut de negativa tankarna mot positiva. Att se möjligheter istället för problem. Men samtidigt kunna inse när något inte fungerar och istället hitta andra vägar.

Det finns ingen mystisk lösning på att hitta lyckan i livet. Istället är det ofta en kombination av flera olika faktorer. Men du själv kan ha en stor del i hur ditt liv blir och hur du mår. Låt dig inspireras och gå framåt. Sträva efter att lära känna dig själv och att satsa på ditt eget liv. Lär dig vad som gör dig lycklig men också vad du faktiskt inte tycker om. Och lär dig sedan att gå framåt och försök eliminera allt sådant som inte är positivt. Fortsätt också att gå på inspirationsdagar och att läsa mer om ämnet. Du har all rätt i världen att må bra och vara lycklig.