Därför bör även småföretagare anlita en revisor  

419-1

Det låter så proffsigt att ha en revisor. Ungefär som i amerikanska filmer när alla ska ringa sin advokat. Men i verkligheten så är det inte alls så speciellt. Istället är det en nödvändighet som ger dig möjlighet att driva ditt företag korrekt. Oavsett storleken på din verksamhet så är detta en bit som det lönar sig att anlita en expert till att göra. Ett proffs på den ekonomiska biten.

Att driva en verksamhet tar mycket tid och ork i anspråk. Speciellt om du själv utför en del av de tjänster som företaget erbjuder sina kunder. Många aspekter av att vara egen företagare är de samma vare sig det handlar om ett stort eller litet företag, och ibland kan det bli ganska mycket för en person. Plus att din styrka inte ligger i att sköta om den ekonomiska sidan av verksamheten. Något som kan ta både tid och bli helt fel om du inte vet vad du håller på med.

Ett ekonomiskt sunt företag

Det finns många skatter och avgifter som ska betalas in. Och de måste betalas i tid för straffavgifterna kan vara nog så höga. Sedan ska precis alla transaktioner som sker i företaget rapporteras och bokföras. För att kunna göra detta korrekt krävs det underlag, så du måste spara och sortera alla papper eller fakturor. Någon gång om året ska det deklareras, göras bokslut och andra viktiga redovisningar. Allt detta måste återigen ske inom de tidsramar som regeringen har bestämt. Vad gör en redovisningskonsult till en bra investering för företag är därför en fråga som besvarar sig själv.

Du kanske skulle kunna klara av en av dessa bitar. En del små företag börjar med att sköta bokföringen själv. Men det ska inte till så mycket förrän även detta blir en börda, trots de fina dataprogram som finns nu för tiden. För att inte tala om redovisningarna och alla inbetalningar. Innan du vet ordet av ligger du efter och det kan leda till stora problem. Då är det bra mycket bättre att redan från början inleda ett samarbete med en kompetent och tillmötesgående firma. Bokoredo.se erbjuder dig hjälp med bokföring, redovisning och mycket mer.

En balanserad ledning

När du har eget företag handlar det mycket om att hitta en balans. Dels måste du lägga ut en hel del pengar, speciellt i början. Du kanske behöver maskiner eller hyra kontor, det finns alltid något som kräver en check. Det sista du är intresserad av är att lägga ut mer pengar på att någon ska ta hand om dina böcker. Men det är just det du behöver. Inte bara för att du själv ska slippa ta hand om det men för att det faktiskt kan löna sig. Veckans Affärer skriver här om varför du bör ha en revisor.

419-2

Bland annat så kan de ge dig förslag om hur du kan tjäna mer pengar. Eller mer korrekt hur du kan spara pengar som därmed kan användas till annat i ditt företag. Bland annat så kan det vara stor skillnad i skatter om du kan din sak. När du säljer aktier, bildar bolag eller gör andra förändringar kan ha en inverkan på hur stora avgifterna blir. Detta kan en skicklig revisor upplysa dig om, ytterligare en anledning till att de är användbara.

Återigen så har du den där balansen. Det är klart att det kostar med en utomstående firma för bokföring och redovisning. Men när du tänker på allt du får igen så blir det inte så dyrt i längden. Tvärtom så kommer du snabbt att märka alla fördelar och att du faktiskt sparar in på olika sorters resurser. Sydsvenskan skriver här om hur revisorer har ett tufft jobb med många detaljer att ta hänsyn till.

Lagar kring ekonomi och skatter

Lagarna är många och komplicerade, men det finns de som trivs med att veckla ut dem. Genom att anlita en firma med passionerade, kvalificerade medarbetare så kommer din ekonomi att blomstra. Små företag kan ha lika stor hjälp av en bra revisor som stora, om inte ännu mer. De håller sig uppdaterade och vet precis var du kan spara in på något. Många små företag jobbar med en begränsad budget, speciellt i början. Då är det bra att ha någon som stödjer dig och hjälper dig med allt det praktiska runt din ekonomi.

Balans, fokus och glädje i sitt arbete är egenskaper som är viktiga för att driva ett företag. Genom att delegera och låta experterna ta hand om sin bit så kommer du att ha större framgång. De som kan ekonomi tar hand om den biten. Du som kan något annat lägger ner din uppmärksamhet på det. Vartefter som tiden går så kommer du att anställa andra som sköter sina speciella uppgifter. Det blir inte bra om du försöker göra allting själv och du kan lätt tappa sugen.