Så förebygger du åderbråck med stödstrumpor

663-1

Dina ben är en viktig del av kroppen. Dels ska de bära upp hela dig och det är inte alltid så lite. Men de är också något som många tycker om att visa upp, en del av att vara snygg. Så när ådernät eller åderbråck kommer fram så kan det bli ett stort problem. Beroende på var de sitter kanske du inte vill gå i shorts eller kjol. Samtidigt kan det göra riktigt ont eller klia. Relativt många män får åderbråck även om det är lite fler kvinnor som drabbas.

Ibland har du inga symptom utan du ser bara knölarna eller ådrorna som syns genom huden. Om det får utvecklas kan det vara riktigt fult, och påverka självkänslan på ett negativt sätt. Åderbråcken i sig själva är inte farliga men de kan leda till allvarligare saker som bensår eller eksem. Ett av de allra bästa sätten att förhindra att åderbråck uppstår är genom att använda kompressionsstrumpor.

Roliga strumpor för alla fötter

Alla har sina egenheter när det kommer till ben och fötter. En del avskyr långa strumpor, ankeln ska synas och de vill känna sig fria. Andra vill ha mjuka, sköna strumpor som riktigt värmer upp deras kalla fötter. Sedan finns det en trevlig variant som blivit populär den senaste tiden, och det är tåstrumpor. Alla kan hitta något de tycker om och som passar deras personliga stil. Köp ditt nästa par tå strumpor i butiken rsprodukter.se och känn dig trygg med att du får produkter av riktigt bra kvalitet.

Även stödstrumpor kommer i flera olika färger och former. Du kan få roliga strumpor med mönster och starka färger, eller mer konservativa modeller som ser precis ut som ett par vanliga kostymstrumpor. Om du vill förebygga åderbråck kan det löna sig att köpa flera stycken så att du alltid har ett par till hands. Vare sig du är på jobbet eller hemma så är det viktigt att ta hand om dina ben. På den här sidan kan du köpa billiga stödstrumpor i flerpack men även hitta enkla varianter.

663-2

De allra snyggaste benen

En del tycker om smala ben, medan andra föredrar lite tjockare varianter. Ibland är det inte mycket du kan göra åt formen på dina ben, du är helt enkelt född på ett visst sätt. Men vad alla kan göra är att sköta sina ben. Smörja in dem för att hålla huden elastisk och glänsande. Om du är överviktigt kan du försöka gå ner i vikt, det kommer säkert att påverka dina ben också. Och för att hålla åderbråcken borta från dina ben så satsar du på stödstrumpor. Expressen tipsar här om hur du får fina fötter med tåstrumpor och kompressionsstrumpor.

Ett fotbad någon gång i veckan då du sköter naglar och tar bort hård hud kommer att ge dig ännu snyggare fötter. Kanske kan du kosta på dig en pedikyr eller fotbehandling då och då. Detta är något som passar bra som par-aktivitet, eftersom både män och kvinnor har behov av sunda fötter. Fotsalt och olika produkter som är speciellt riktade mot ben och fötter kan vara en bra tanke för julklappar eller andra presenter. Alla behöver ta hand om sin kropp, och om du vill ha snygga ben så är detta inget undantag.

Hälsan framför allt

Åderbråck uppstår när klaffarna inne i venerna inte fungerar som de ska eller för att venernas väggar utvidgar sig. Detta gör att trycket inne i venerna ökar och de börjar slingra sig och bli synliga. Detta är ganska vanligt i graviditeten, då ju hela kroppen förändrar sig. Då känns benen ofta svullna och trötta, men när du lägger upp dem lite högre så minskar symptomen.

Det är precis det samma med åderbråck under andra perioder i livet. Genom att lägga upp benen högt så ger du blodet en chans att cirkulera som det ska. Du kan till exempel lägga kuddar i sängen för att sova med upphöjda ben. Det är också bra att inte sitta still allt för mycket. Om du jobbar på kontor eller annat stillasittande yrke så skapa en vana där du ställer dig upp och går omkring med jämna mellanrum. Allt fler väljer att stå och jobba vid datorn bland annat av denna anledning.

Förebygg åderbråck med stödstrumpor. Läs mer i den här artikeln i Expressen. Detta är faktiskt en av de viktigaste sakerna. Stödstrumporna ger benen en lätt massage och tillåter blodcirkulationen att flyta på som den ska. De ger stöd på rätt ställe så att säga, vilket ju framgår av namnet till och med. Åderbråcken komprimeras eller minskar i storlek. Du stoppar dem alltså innan de ens har kunnat blomstra upp.

663-3

Stödstrumpor i sporten

Något som också blivit populärt är att använda stödstrumpor inom sporten. Speciellt är det många löpare som upplever hur det går lättare att ta sig igenom ett pass med denna utrustning. Och det är inte bara strumporna som är tajta, kompressionskläder hör till något av det allra senaste. Återigen är det en ökad blodcirkulation som söks, och som gör att kroppen återhämtar sig snabbare och att du får mindre träningsvärk. Aftonbladet skriver här om allt du behöver veta om löpning och kompressionsstrumpor.

Det finns vissa delade meningar om huruvida det verkligen hjälper med kompressionskläder eller inte. Men även de som är skeptiska anser att det egentligen inte spelar någon roll, det viktiga är att folk kommer ut och rör på sig. Fast troligtvis är det som så mycket annat, att det är en personlig upplevelse. Men att stödstrumpor ska vara bra mot åderbråck är dock något som alla är överens om, och de används också flitigt inom vården.

Viktigt med bra strumpor

Det finns alltså en hel del du kan göra själv för att ta hand om dina ben och fötter. Med regelbunden motion och en medvetenhet om benen i det dagliga livet så kommer du ganska långt. Genom att sedan komplettera din sunda livsstil med ett par stödstrumpor eller två så kan du skydda dig mot åderbråck och flera andra problem. Generellt kommer du att må bättre på många sätt och vis.