Så är det typiskt svenska ledarskapet

435-1

Att leda en grupp är något som för vissa kommer naturligt medan andra istället måste kämpa för att lära sig det. Som chef lär du dig hela tiden hur du kan bli bättre men det skadar aldrig att då och då fräscha upp kunskaperna och kanske lära sig att tänka på ett helt nytt sätt. Det är nyttigt för hela organisationen.

Den första gången man arbetar som ledare av något slag så har man mycket att lära och för att det ska lyckas så krävs det att man lyssnar ordentligt på vad dem runt omkring en har att säga. Självklart är det så att man själv i slutändan är den som bestämmer men att vara lyhörd har aldrig skadat någon.

Är det dessutom ditt företag så är det en stor sak den första gången man anställer medarbetare och därmed blir ledare på riktigt. Kunskap om affärsekonomi är grundläggande för företagare som vill lyckas men även en ledarskapsutbildning är då smart att gå. Man kan läsa saker som så är det typiskt svenska ledarskapet men i slutändan har man inte en aning förrän man provar på det i praktiken. Att gå en ledarskapsutbildning är en smart investering för framtida ledare med viljan att utvecklas och dessutom för den som varit ledare länge. Att vara ledare är ju ingenting som man bara lär sig en gång utan det är en resa där man hela tiden utvecklas.

Fördelar med att gå en ledarskapsutbildning

  • Du får chansen att tänka utanför boxen. Så är det typiskt svenska ledarskapet är en sak man kan fastna i men på en utbildning lär man sig nya saker som kan utmana gamla sätt att vara på ett positivt sätt. Detta kommer att komma alla på företaget till gagn i längden om man bara vågar att omfamna det.
  • Du får träffa andra människor som också dem vill utvecklas som ledare och detta kan vara kul samtidigt som du nätverkar. Vem vet, kanske finns din nästa affärspartner på denna kurs.
  • Du får chansen att utvecklas både som person rent privat och i ditt arbete. Detta är den största behållningen av dem alla eftersom det är bra att göra detta som person då och då.

Medias rapportering om ledarskap

435-2

Finns det ett typiskt svenskt ledarskap? Läs mer om svaret i den här artikeln i Veckans Affärer och se om du tycker att det passar in på de svenska ledare som du känner. Det är självklart ett faktum att det finns en viss affärskultur i olika länder men kanske håller den gamla bilden av så är det typiskt svenska ledarskapet på att luckras upp på allvar. Detta har ju att göra med hur samhället förändras och dessutom hur man idag gör affärer över hela världen medan man förr i tiden mest höll sig inom sitt land.

Kristianstadsbladet rapporterar i den här artikeln om hur miljö bör vara en del av ledarskapsutbildningar och detta är en intressant aspekt att läsa om för den som vill lära sig mer om ledarskap och hur man bäst går till väga för att bli en bra ledare.

Tänk på detta då du väljer utbildning inom ledarskap

  • Lär dig om kostnaderna. Det är viktigt att ta reda på hur mycket de olika utbildningarna kostar. Då blir det lättare att göra upp en budget och se hur mycket man kan spendera. Det är viktigt att tänka på att det är en investering som ska komma alla till gagn men en budget är grundläggande för att det ska bli just det och inte en tung ekonomisk börda. Be den på företaget som har hand om ekonomin att skapa budgeten åt dig. Är det du så får du såklart sköta det själv istället och det går bra också.
  • Kolla med andra ledare du känner om de har gått en ledarskapsutbildning som de kan tipsa om. Se till att du frågar personer du har förtroende för så att du kan förlita dig på att du får bra svar. Du vill ju inte fråga någon som inte har ditt bästa för ögonen.
  • Läs på nätet om företag som ger ledarskapsutbildningar. Det kan vara bra att ta del av vad andra deltagare har tyckt om sin upplevelse. Rekommendationer och omdömen hjälper dig så länge du läser flera stycken och får en god bild av vad man tyckt. Att bara läsa en rekommendation ger ju sällan en rättvisande bild av vad som gäller. Du kan också läsa nyhetsartiklar för att ta reda på om företaget har varit omnämna på ett negativt sätt i media. Genom att lägga några minuter på detta så ökar du chansen för att du ska välja ett bra företag för detta.
  • Läs till sist villkoren för din investering så att du kan veta vad som ingår i din utbildning och vad du kan förvänta dig. Det är alltid smart att göra detta för att försäkra dig om att du känner till dina rättigheter. Du vill ju inte få en tråkig överraskning om du mot förmodan skulle behöva ställa in din medverkan till exempel.

Så är det typiskt svenska ledarskapet är något som hela tiden förändras. Du kan med andra ord bara fokusera själv på vad du kan göra för att bli en bättre ledare i din organisation och därmed ta företaget till nya och bra höjder där ni alla kan utvecklas på bästa möjliga sätt tillsammans.