Hårt arbete om du vill nå toppen

Du har säkert läst om framgångsrika entreprenörer som har byggt miljardbolag från grunden. Ibland tenderar vi att tro att dessa entreprenörer har haft tur. De har kommit över en bra affärsidé för att sedermera lyckas profitera på den. Så är nästan aldrig fallet. Det ligger enormt mycket hårt arbete bakom alla idéer, oavsett hur bra de är. 

Men vart börjar man om man vill göra karriär på egen hand? Om du vill starta företag måste du först komma på en bra idé. Du behöver dock inte komma på en banbrytande idé. Många gånger räcker det med att modifiera en befintlig idé. Du måste dock driva arbetet framåt utan att tröttna. Om du behöver utveckla en applikation kanske du måste anställa någon ifall du själv saknar kunskapen.

Karriärsambitionerna inom näringslivet innebär en liknande resa. I detta fall måste du dock fokusera mer på samverkan med andra människor. Det är svårt att bli befordrad om man inte går bra ihop med sina kollegor. Du måste också göra uppoffringar när arbetsgivaren kräver det. Pålitlighet är en viktig egenskap.

Gemensamt för dessa två karriärresor är att du måste vara hungrig och villig att jobba hårt. Det finns tyvärr inga genvägar. Det finns däremot sätt för att orka jobba hårt under långa perioder. Du måste hitta en bra hobby, helst en hobby som inkluderar fysisk ansträngning.

Svenskarna är bra på att träna. Det finns sporter för alla olika smaker. Många idrottsföreningar har dessutom träningsgrupper som endast inriktar sig på motionärer. Om du inte gillar sport överhuvudtaget kan du i stället prova mer klassiska träningsformer som inte direkt associeras med fysisk ansträngning.

Du kan exempelvis prova ridning. Utrustning och redskap hittar du hos Ryttarcare. Lätt att hitta hit eftersom det är nära Norrköping.

Tips i punktform

  • Hårt arbete är ofrånkomligt för dig som vill göra karriär. Det har vi redan kunnat konstatera. Även när vi är motiverade försöker vi dock leta genvägar. Det kan exempelvis handla om enklare arbetsuppgifter eller att vi undviker att göra vissa saker.
  • Detta är dock ett stort misstag. Varför? Alla arbetsuppgifter för med sig viktiga lärdomar. Det kan handla om tråkiga arbetsuppgifter som endast sker per automatik. Men vet du vad, även dessa tråkiga sysslor kommer ge oss viktiga lärdomar.
  • Ibland kan man lura sig själv med att tro att endast vissa saker för oss närmare våra mål. I grund och botten är det ackumulationen av saker som tar oss till målen. Ta militärtjänstgöring som exempel. Det finns många ungdomar som kan vittna om hur tråkigt och jobbigt det var att göra denna tjänstgöring. Nästan alla växte dock med uppgifterna, även om de upplevdes som tråkiga och onödiga.
  • En annan viktig aspekt av karriären är vad man väljer att lägga tid på. Det finns gott om människor som hävdar att nätverkande är den absolut viktigaste faktorn för att klättra i karriären. Personligen tror jag inte på detta. Jag tror att du i stället borde satsa på att bli riktigt bra på något. Detta öppnar också andra dörrar som kan leda till en entreprenörsresa. Många av oss vill kunna öppna ett eget företag och sätta våra egna villkor.
  • Vissa människor tenderar att tro att kontakter, som senare blir kunder, leder oss närmare detta mål. Men vad ska du hjälpa dina kunder med? Du måste ha en kunskap eller en produkt.

Vill du öka din motivation genom att ägna dig åt en nyttig hobby? Ridning är som sagt ett mycket bra alternativ. Ryttarcare är det bästa valet.

Idrottare och deras karriärer

Varför är det så värdefullt att ha en framgångsrik idrottskarriär i bagaget när man ska göra karriär? Idrottskarriären visar prov på disciplin och hårt arbete. Många arbetsgivare är medvetna om detta. Dessa egenskaper är otroligt värdefulla.

Man skulle kunna säga att dessa idrottare redan har gjort en framgångsrik resa. Många entreprenörer och företagsledare identifierar sig med detta. De har nämligen gjort samma resa. Denna resa behöver dock inte vara identiskt likadan. Man vill dock kunna identifiera sig med det hårda jobbet och alla tvivel som finns i början av den långa karriärresan. 

I denna artikel har vi pratat en del om ridning. Ryttare har lagt enormt mycket tid på deras sport. Det handlar inte bara om att bli en bra ryttare. Det handlar minst lika mycket om att spendera mycket tid i stallet. Hästarna behöver omvårdnad och ryttarna måste också lära känna dessa magnifika djur. Läs i Expressen om ryttartävlingar med massage.

Man kan därför säga att dessa idrottare visar prov på disciplin inom flera olika områden. Det är just detta som skiljer agnarna från vetet. Många människor tenderar att ge upp när det blir jobbigt. Har man dock fullföljt ett mål en gång i livet så kan man göra det igen.

Sammanfattningsvis kan man säga att karriärstegen är lång. Ibland måste du jobba hårt för att nå toppen. Läs mer i Expressen.

Post navigation

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *